נוסף לסל קניות:
₪
המשך קניה
רטיניטיס פיגמנטוזה (RP) היא מחלת עיניים לא פשוטה. במהלכה נגרם ניוון לתאי הקולטנים שברשתית (ה"פוטורצפטורים"), האחראיים על קליטת החוזר החוזר מן העצמים והם אלה המאפשרים, בפועל, את תהליך הראייה. במחלה עצמה מתנוונים אותם תאים ומתים בתהליך איטי וממושך, עד לכדי מצב של עיוורון.
רבים מאתנו סובלים מבעיות עיניים, הבאות לידי ביטוי ביכולת שלנו לראות לרחוק או מקרוב. יחד עם זאת, לא כל בעיה או לקות ראייה היא כזו המצריכה מענה מסוים או אפילו משקפיים. לרוב, אפשר להסתדר בלעדיהם ולהתנהל כרגיל. אולם, כאשר מדובר באנשים הסובלים מירידה כלשהי באיכות הראיה והם גם נוהגים, חשוב מאד לבחון את העניין ולו כדי למנוע בעיות, העשויות לבוא לידי ביטוי בזמן הנהיגה עצמה. אופטומטריסטים מורשים של משרד הרישוי הם בדיוק הכתובת שיש לפנות אליה.
ליקויי ראייה ועיוורים זכאים כיום לזכויות שונות, כמו גם בני משפחתם. קבלת תעודת עיוור, לסובלים מלקות ראייה חמורה, מאפשרת להם ליהנות ממבחר של זכויות, הטבות וגם פטורים, הניתנים להם על ידי חברות, ארגונים, משרדי ממשלה שונים וגם רשויות מקומיות.
ראייה ירודה או ראייה לקויה הוא מצב בו חל שיבוש או אי סדירות בתפקודי הראייה כתוצאה ממחלה או טראומה. מצב זה גורם לקשיים בראייה שבדרך כלל לא ניתן להתגבר עליהם באמצעות ניתוח, תרופות, עדשות או משקפיים רגילים.
אם אתם סובלים מקשיי ראיה, ומודאגים מכך שחנויות ורשתות האופטיקה המוכרות אינן יודעות לתת לכם את המענה המדויק עבור הבעיה המיוחדת שלכם.
יש אנשים שאינם מכירים בהבדל בין אופטומטריסט לבין אופטיקאי. אך למען הסדר הטוב, אופטומטריסט הוא זה שבודק את העיניים ומחליט על מספר העדשות של המשקפיים או עדשות מגע ואילו האופטיקאי, הוא זה שחותך את העדשות ומכין אותן למשקפיים.
חלק עיקרי מהציוד של רופאים רבים הם משקפי הגדלה מקצועיים +תאורה. עבודות עדינות כמו של רופאי שיניים, רופאי עיניים וכירורגים מצריכים את השימוש במשקפיים הללו, אשר מגיעות עם סדרה של עדשות שתתאמנה לסוג העבודה מול המטופלים.
ציוד אופטי אינו חייב להסתכם רק בשמירה על בריאות העיניים, ולמען האמת הוא אינו תמיד מתמקד באדם שעושה בו שימוש. כך למשל, במקרה של פתרונות תאורה למנתחים, המוקד כמובן אינו מושם על הרופא המנתח, אלא על המטופל ורק עליו.
חלק מציוד בלתי נפרד של רופאי השיניים שעבודתם הינה עבודה עדינה ומדויקת, הוא משקפי הגדלה לרופא שיניים.
מחקרים רבים מוכיחים, כי רמות תאורה שרמתן נמוכה, עשויה לגרום לרופאי השיניים, לטעות בעבודתם ולהוציא יותר אנרגיה ממש שהם צריכים בפועל.
לופות הינה זכוכית מגדלת והיא ממוקמת בין עיניו של המשתמש לבין האובייקט הנצפה. משתמשים בה לרוב קוסמטיקאיות, רופאים שעוסקים בעבודות שמצריכות דיוק, כגון רופאי שיניים ורופאי עיניים, עושים שימוש רב בלופה
לאופטיקה געש מכון אופטומטרי ייחודי בעולם לאבחון ושיקום ראייה ירודה (Low Vision). הצוות בעל הידע והניסיון העשיר של עשרות שנים (מאז 1977) בודק את הפונים למכון בדיקה יסודית ומציע את הפתרונות החדישים והעדכניים ביותר. למכון ציוד אבחון משוכלל ומגוון רחב ביותר של אמצעים להתאמת פתרונות באופן אישי: מגדלות מכל הסוגים, משקפיים,משקפיים טלסקופיים ומיקרוסקופיים, עדשות מגע ועוד.
כירורגים עושים שימוש רב במכשיר שבלעדיו הם לא יהיו מסוגלים לבצע ניתוחים שונים והכוונה היא אל משקפי הגדלה למנתחים.
ב-1.1.2012 נכנסה לתוקף תקנה חדשה של משרד התחבורה, לפיה בני ובנות ה-40 ומעלה שמבקשים לחדש את רישיון הנהיגה נדרשים לעבור בדיקת ראיה. באופן טבעי מי שמוסמך לבצע בדיקה חשובה זו הם אופטומטריסטים מורשים של משרד הרישוי.
רטיניטיס פיגמנטוזה Retinitis Pigmentosa – RP הינה מחלה שנגרמת עקב מוטציה גנטית ופוגעת בראייה.
כבדי ראייה הסובלים מליקוי ראייה חמור אשר לרוב לא ניתן לתקן בעזרת משקפיים קונבנציונליים. ניוון רשתית (AMD), גלאוקומה ורטינופטיה סכרתית הן דוגמא למחלות עיניים שכיחות אצל מבוגרים שלרוב אין להן פיתרון רפואי מספק, ומשקפיים רגילים לא מצליחים לתקן בהן את חדות ראייה.
בישראל, חיים כיום כבדי ראיה רבים, חלק מהם עיוורים נושאים תעודת עיוור. המדינה מעניקה לעיוורים זכויות על מנת להקל על הנכות הקשה וכן התלות שנלווית לה. עיוורים, זכאים לשיקום שכולל טיפול בילדים, תפקוד ביום, יום וכן ניידות. בשיקום, מלמדים את העיוורים כתב ברייל.
בת-אור יחזקאלי .M. Optom
החודשים הראשונים בחיי התינוק הם תקופה קריטית להבשלת מערכת הראייה. אם רשתית העין לא קולטת דמות ברורה בזמן הזה, הקשרים העצביים במרכז הראייה במוח לא יתפתחו כראוי. כיוון שחוש הראייה הוא החשוב ביותר לקליטת מידע מהסביבה, לקויות ראייה בגיל הינקות ישפיעו על ההתפתחות של התינוק בכל התחומים (ניידות, חברה, לימודים).
בת-אור יחזקאלי M. Optom.
כבדי ראייה סובלים מליקוי ראייה חמור אשר לרוב לא ניתן לתקן בעזרת משקפיים קונבנציונליים. ניוון רשתית
(AMD), גלאוקומה ורטינופטיה סכרתית הן דוגמא למחלות עיניים שכיחות אצל מבוגרים שלרוב אין להן פיתרון רפואי מספק, ומשקפיים רגילים לא מצליחים לתקן בהן את חדות ראייה.
כבד ראיה הזקוק להגדלה חזקה יותר מזאת שמאפשרים אביזרים אופטיים (מגדלות, משקפיים טלסקופיים, מיקרוסקופיים, פריזמתיים) יכול להיעזר במכשיר אלקטרוני אשר נותן למשתמש פתרון יסודי ונוח לצורך קריאה וכתיבה: טמ"ס – טלוויזיה במעגל סגור.
שנים רבות פועלת תשר געש בשיתוף פעולה עם המוסדות והאירגונים המטפלים בהשמה לעבודה וברווחת כבדי הראייה והעיוורים. תוך כך רכשנו ניסיון רב בכל הנוגע לזכויות כבדי הראייה ועיוורים ואופן העזרה והתמיכה שהמוסדות והאירגונים השונים מגישים להם.
נעמי לייזר .B.Sc
בעיה מוכרת הנוצרת עקב מחלות עיניים כגון AMD (ניוון מקולרי גילי), קטרקט, רטינופטייה סוכרתית, רטיניטיס פיגמנטוזה (RP), גלאוקומה היא תחושת סנוור מוגברת ומאידך תחושת ערפול קשה שלא ניתנת לתיקון בעזרת תיקון דיאופטרי (מספר) במשקפיים.
עבור מי שאיבד את יכולת הראייה כליל, בין אם עקב מום מולד ובין אם עקב תאונה או מחלה, החיים אינם פשוטים וכל פעולה שלאדם רואה נראית קלה עלולה להיות מורכבת מאוד מבחינת העיוור ובמקרים מסוימים אפילו בלתי אפשרית.
אספנו מספר שאלות הקשורות לבעיות ראיה ופתרונן יחד עם תשובות עליהן ענו צוות המומחים שלנו.
דרישות מערכת ונתונים טכניים
דרישות מערכת ונתונים טכניים
דרישות מערכת ונתונים טכניים
דרישות מערכת ונתונים טכניים
דרישות מערכת ונתונים טכניים
דרישות מערכת ונתונים טכניים
דרישות מערכת ונתונים טכניים
דרישות מערכת ונתונים טכניים
דרישות מערכת ונתונים טכניים